Neem plaats in het Verantwoordingsorgaan

Thales NL heeft een eigen pensioenfonds voor de medewerkers. Naast het pensioenfondsbestuur is er een Verantwoordingsorgaan (VO) dat toeziet op een evenwichtige belangenafweging en dat het bestuur adviseert. Het Verantwoordingsorgaan heeft 2 leden namens de werkgever, 2 leden namens de werknemers en 2 leden namens de gepensioneerden.

Het pensioenfonds voert de pensioenen uit voor de 5.800 deelnemers en pensioengerechtigden van Thales Nederland en heeft een beheerd vermogen van rond de 1,6 miljard euro.

Het bestuur is op zoek naar een VO-lid namens de gepensioneerden. Deze kan worden voorgedragen door de VVSPTN en gepensioneerden kunnen zich hiervoor ook kandidaat stellen.

Wat vragen wij van jou
Het Verantwoordingsorgaan beoordeelt jaarlijks de besluiten van het pensioenfondsbestuur. Daarnaast adviseert ze over beleidskeuzes zoals de pensioenpremie en de manier van communiceren. Gemiddeld genomen vraagt deze functie een dagdeel per week van je. Om goed van start te gaan, volg je een cursus van 2 dagen en 16 uur studiebelasting. Opleidingen en onkosten worden vergoed.

De zittingsduur in het Verantwoordingsorgaan is zes jaar.

Wat bieden wij jou
We bieden je de mogelijkheid om je analytische competenties verder aan te scherpen. Daarnaast om je kritische vermogens aan te spreken, en onafhankelijkheid hoog in het vaandel te houden. Je fungeert als klankbord voor het pensioenfondsbestuur, en helpt de richting bepalen waar het pensioenfonds heen beweegt.

Vind je het leuk om
• je kennis op dit gebied te verbreden;
• actief op het pensioengebied mee te werken;
• de mogelijkheid te hebben om sommige (adviesplichtige) besluiten van het pensioenfondsbestuur te beïnvloeden;
• een hecht team te vormen met 5 andere Verantwoordingsorgaan-collega’s;
• de mogelijkheid te krijgen om cursussen te volgen;
• de pensioenwereld van dichtbij te leren kennen.

Stel je dan kandidaat vóór 29 februari 2024
Je kunt jezelf als volgt aanmelden:
• Een motivatiebrief met cv (eventueel met vermelding van nevenfuncties) waaruit blijkt dat je aan de voorwaarden uit de competentievisie voldoet;
• Tien handtekeningen conform het verkiezingsreglement met naam en adresgegevens van de deelnemers van SPTN die jouw kandidaatstelling steunen (zie voorbeeldformulier).

De gegevens stuur je per mail of post
per e-mail: pensioenfonds@nl.thalesgroup.com

per post naar: Stichting Pensioenfonds Thales Nederland
O.v.v. Verkiezing Verantwoordingsorgaan SPTN
Antwoordnummer 138
7550 VB Hengelo
(een postzegel is niet nodig)

Hoe verder?
We bekijken alle aanmeldingen zorgvuldig. Het bestuur van SPTN heeft hiertoe een verkiezingscommissie benoemd. Indien er slechts één geschikte kandidaat is voor de desbetreffende zetel, zal er voor die zetel geen verkiezing plaatsvinden. Zijn er meer geschikte kandidaten dan vinden de verkiezingen plaats in maart/april 2024, waarbij gepensioneerden kunnen stemmen. Voor meer informatie ten aanzien van de verkiezingen, verwijzen wij naar het verkiezingsreglement.

Op zoek naar meer informatie?
Hier staat meer informatie over het Verantwoordingsorgaan. Daarnaast kun je ook eens informeren bij een van de andere leden van het VO.