Vacature Bestuurder Stichting Pensioenfonds Thales Nederland

Het pensioenfonds is op zoek naar een nieuw bestuurslid voor Stichting Pensioenfonds Thales Nederland (SPTN). Op dit moment bestaat het bestuur van het pensioenfonds uit zes leden; drie vertegenwoordigers van de werkgever, twee vertegenwoordigers van de werknemers en een vertegenwoordiger van de pensioengerechtigden.

De vacature is voor het bestuurslid dat de gepensioneerden vertegenwoordigt.

Rol en taak van het bestuur
SPTN heeft als doel om pensioenen uit te keren aan het personeel van Thales Nederland B.V. en aan hun nabestaanden. SPTN doet dit volgens de voorwaarden zoals aangegeven in het pensioenreglement en de uitvoeringsovereenkomst. Het bestuur van het pensioenfonds heeft de eindverantwoordelijkheid voor de pensioenuitvoering en het beleggingsbeleid. De taken en bevoegdheden zijn nader beschreven in een profielschets voor het bestuur.

Vacature in het bestuur
De vertegenwoordiger van de gepensioneerden in het bestuur van SPTN stopt per 1 juli 2024. Het bestuur is daarom op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger van de gepensioneerden.

De kandidaat/kandidaten worden voorafgaand aan de benoeming door het fonds in staat gesteld om het vereiste kennisniveau te behalen. Bij aantreden van een nieuwe bestuurslid wordt verwacht dat deskundigheid op geschiktheidsniveau A aanwezig is. Zie hiervoor ook de profielschets voor het Bestuur.

Stelt u zich kandidaat voor ons bestuur?
Bij het bestuur aangemelde verenigingen van Thales Pensioengerechtigden kunnen kandidaten voordragen. Op dit moment is er één vereniging, de Vereniging van (Vroeg) gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland (VVSPTN).

U kunt als pensioengerechtigde uzelf ook als kandidaat aanmelden. U hebt hiervoor tien handtekeningen van andere pensioengerechtigden nodig. Verkiesbaar zijn personen die op de datum van de verkiezingen pensioengerechtigd zijn en deelnemers die binnen twee jaar na de kandidaatstelling het pensioen in laten gaan.

Wat wordt er van u verwacht?
Van u wordt verwacht dat u een opleiding volgt om het verwachte geschiktheidsniveau te behalen. Verder bent u gemiddeld één à twee dagen per maand beschikbaar voor het Bestuur. De zittingstermijn geldt voor een periode van zes jaar.

Meld u aan vóór 29 maart 2024!
U kunt uzelf aanmelden. Geeft u deze gegevens dan aan ons door:
• Een motivatiebrief met cv (met vermelding van nevenfuncties) waaruit blijkt dat u aan de voorwaarden uit de profielschets voldoet.
• Tien handtekeningen conform het verkiezingsreglement met naam en adresgegevens van de deelnemers dan wel pensioengerechtigden van SPTN die uw kandidaatstelling steunen (zie hieronder voor een voorbeeld).

De gegevens stuurt u per mail of post
per e-mail: pensioenfonds@nl.thalesgroup.com

per post: Stichting Pensioenfonds Thales Nederland
O.v.v. Verkiezing bestuur SPTN
Antwoordnummer 138
7550 VB Hengelo
(Een postzegel is niet nodig)

Hoe verder na uw aanmelding?
Alle aanmeldingen worden zorgvuldig bekeken. Het bestuur van SPTN heeft hiertoe een verkiezingscommissie benoemd. Indien er slechts één geschikte kandidaat is, zal er geen verkiezing plaatsvinden. Zijn er meer geschikte kandidaten dan vindt de verkiezing plaats in mei, waarbij u kunt stemmen. Voor meer informatie ten aanzien van de verkiezingen, verwijzen wij u naar het verkiezingsreglement.

Informatie
Hieronder vindt u relevante infromatie voor de vacature:
Verkiezingsreglement vertegenwoordiger van de Pensioengerechtigden in het Bestuur van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland
Profielschets Bestuur
Voorbeeldformulier voor de handtekeningenlijst

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met het Pensioenbureau, telefoonnummer 06-12471939.